La cabinetul stomatologic Andreea Dental Studio realizam o gama larga de lucrari de protetica dentara de la coroane, punti, fatetari, incrustatii la proteze scheletate.
Coroana este un inlocuitor ce acopera intreaga suprafata a dintelui. Se aplica cand exista putin tesut sanatos ramas din cauza cariilor sau a unei lovituri, sau din motive cosmetice.
Satisfac cerintele cromatice;
Au un aspect natural;
Sunt bine tolerate de gingie;
Pentru a imbunatati rezistenta coroanei, portelanul este sustinut de o structura de metal.
Satisfac cerinte estetice deosebite datorita absentei metalului;
Portelanul glazurat are o suprafata fara pori, fiind cel mai biocompatibil material de restaurare;
Sunt evitate potentialele alergii si fenomene de toxicitate provocate de aliajele metalice.
Oxidul de zirconiu este dur ca metalele, dar spre deosebire de metale este alb, deci nu se modifica coloristic gingia. Spre deosebire de portelanul pe suport metalic, in coroanele ceramice pe zirconiu lumina; patrunde din toate directiile, estetica lucrarii fiind deosebita, dintii realizati au aspect natural perfect. S-a inceput cu lucrari mici, care inlocuiau 1-2 dinti, si s-a ajuns ca acum sa se poata realiza punti totale. De altfel, zirconiumul este singurul material din care se fac actualmente punti fara metal.
Puntea dentara da posibilitatea medicului stomatolog de a inlocui un dinte lipsa fara a folosi un implant. Cum? Prin plasarea unui dinte fals utilizind ca suport dintii invecinati.
Fatetarile ceramice sunt restaurari protetice minim invazive. Au avantajul transluciditatii smaltului natural si a unor refaceri morfologice ce tind spre ideal, corectand atat defecte de smalt ale dintilor cat si de forma, cu rezultate exceptionale.
Sunt fatete care au avantajul de a avea grosimea unei lentile de contact, astfel dintii nu trebuiesc slefuiti decat foarte putin sau deloc, în comparatie cu fatetele ceramice obisnuite.
Protezele scheletate sunt recomandate pacientilor in situatii cand:
Protezele scheletate, spre deosebire de cele acrilice-clasice, sunt mult mai rezistente, mai fixe si mai usor de suportat de catre pacienti (mai ales in cazul protezelor la maxilarul superior). Au evoluat mult si sistemele de ancorare a protezelor pe dintii stalpi-culise, capse, sina… care asigura protezelor o stabilitate mult mai buna si protejeaza dintii stalpi de la suprasolicitari, evitand astfel tocirea, migrarea sau fracturarea lor.